Do kremu doskonale pasują domowe grzanki smażone na maśle, ale równie dobrze sprawdzi się po prostu świeży, chrupiący chlebek lub bułka.
Składniki:
- 650ml rosołu
- 100g żółtego grochu łuskanego Cenos
- 300g brokuła
- pietruszka
- nieduży kawałek selera
Pietruszkę i selera obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części.
Brokuła kroimy na małe cząstki i myjemy.
Do garnka wsypujemy groch. Dodajemy przygotowane warzywa i dolewamy rosół. Gotujemy przez 30-40 minut. Po tym czasie całość blendujemy, aż do otrzymania gładkiego kremu.
Podajemy gorący.
Smacznego:)
Mniam, pyszności :D
OdpowiedzUsuńWygląda na bardzo kremową :)
OdpowiedzUsuńMusi smakować obłędnie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tą zupę, jest kremowa, sycąca i pyszna :)
OdpowiedzUsuńPycha! a i u nas dziś krem, opróżniamy zamrażalnik i zużywamy ostatnią paczuszkę zamrożonego bobu - będzie zielony krem :-) Pozdrowienia!
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy tego typu zupy krem :) Koniecznie z czymś do pochrupania :D
OdpowiedzUsuńZrobiłam dzisiaj na obiad, bo akurat miałam wszystkie produkty. Uwielbiam zupy kremy! Ten przepis też będzie u mnie czasem w użyciu ;)
OdpowiedzUsuń