czwartek, 14 stycznia 2016

Kluski kokosowo-pomarańczowe

Tym razem mam dla was przepis na nieco bardziej pracochłonne śniadanie- kluski kokosowo- pomarańczowe z białego sera. Będą one idealne na sobotni, czy niedzielny poranek, kiedy mamy więcej czasu na przesiadywanie w kuchni.
Są one bardzo sycące, miękkie i wręcz rozpływają się w ustach. Kluski świetnie komponują się z jogurtem, skórką pomarańczową, migdałami i dżemem pomarańczowym.


Składniki na 16 sztuk:
  • 280g sera białego
  • 30g cukru pomarańczowego
  • jajko
  • 50g wiórek kokosowych
  • 40g mąki ryżowej
  • 60g mąki pszennej pełnoziarnistej
Ser blendujemy aż do otrzymania gładkiej masy. Dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy. Z ciasta formujemy 16 klusek, układamy je na tacy posypanej mąką, aby się nie przykleiły. Wrzucamy je do wrzącej wody, mieszamy i gotujemy 2-3 minuty od momentu gdy wypłyną.
Smacznego:)

9 komentarzy :

  1. Takie śniadanie warte jest wysiłku - smak z pewnością go wynagrodzi :) Kulki wyglądają pysznie, a patrząc na składniki, takie właśnie są :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, nie jadłem takich jeszcze! :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Kluchy są urocze :D Jak kulki śnieżne z posypką pomarańczową xD

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowite kluski i oryginalny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie się prezentują. Moje smaki!

    OdpowiedzUsuń
  6. Smakowite śniadanie. Pomarańcze i kokos to musi być przepis na udany poranek!

    OdpowiedzUsuń
  7. Genialny przepis, skład naprawdę ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń

Zobacz też:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka