Ciasto na owsiankę możecie przygotować wieczorem i rano tylko wstawić ją do piekarnika lub upiec wcześniej, a rano zjeść przestygniętą.
- 50g płatków owsianych
- łyżka orzechów
- jajko
- jabłko
- kilka łyżek mleka
- łyżeczka cukru brązowego
- pół łyżeczki przyprawy do piernika
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy i przekładamy je do miseczki.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy i przekładamy je do miseczki.
Zapiekamy je przez 25 minut w temperaturze 180C.
Smacznego:)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsianki z piekarnika i takie z jabłkiem i orzechami robię dosyć często, zazwyczaj na kolację ;) Twoja wygląda genialnie :)
OdpowiedzUsuńPrzepadam za takimi śniadaniami :)
OdpowiedzUsuńJejku ale byśmy chętnie zjadły taką owsiankę :) Ale nawet takiej pięknej formy nie mamy :P
OdpowiedzUsuńpieczona najlepsza!
OdpowiedzUsuńMniam jakie pyszności u ciebie :-)
OdpowiedzUsuńa wiesz, ze nie jadłam z piekarnika
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam takiej :)
OdpowiedzUsuń