sobota, 15 sierpnia 2015

Cukinia zapiekana z pomidorem i mozzarellą

Bardzo często przygotowuję prostą pieczoną cukinię. ale ostatnio zapragnęłam zmiany i postanowiłam ją nieco ulepszyć. Żółty ser zamieniłam na mozzarellę i dodałam plastry pomidorów. Pomysł okazał się świetny. Cukinia w takiej wersji smakuje genialnie i nadal jest prościutka w przygotowaniu. Jest to idealna przekąską czy dodatek do obiadu.



Składniki:
  • nieduża cukinia
  • 6 niedużych pomidorów
  • 125g mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia
Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Układamy ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na nią kładziemy pomidory pokrojone w plastry oraz małe kawałeczki mozzarelli.
Całość przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut.
Podajemy gorące lub zimne.
Smacznego:)

5 komentarzy :

Zobacz też:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka