Składniki na 14 sztuk:
- 14 kromek chleba pełnoziarnistego
- 3 łyżki puree dyniowego
- 2 banany, mocno dojrzałe
- 2 jajka
- 1/2- 3/4 szklanki mleka
- łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1/ łyżeczki gałki muszkatołowej
- kilka łyżek masła
Puree, banany, jajka, mleko i przyprawy blendujemy na gładką masę.
Do powstałego kremu wkładamy kilka kromek chleba. Zostawiamy je na chwilkę by wchłonęły płyn. Na patelni rozpuszczamy część masła. Smażymy na niej namoczony chleb. Należy piec go po kilka minut z każdej strony.
Smacznego:)
Świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłyśmy nawet podobnych tostów. Ciekawie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńO mamuniu, z dynią to musiała być czysta rozkosz :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie dyni z bananem :) A tostów francuskich nie robiłam już kilka razy i jakoś ciągle mam do nich nie po drodze...
OdpowiedzUsuńUwielbiam chleb w tej postaci! <3
OdpowiedzUsuń