niedziela, 6 grudnia 2015

Owsianka jabłkowa

Dziś mam dla was przepis na "samorobiące" się śniadanko- owsiankę z piekarnika. Tym razem przygotowałam ją w jesiennej wersji, z dodatkiem jabłek, orzechów i przyprawy do piernika.
Ciasto na owsiankę możecie przygotować wieczorem i rano tylko wstawić ją do piekarnika lub upiec wcześniej, a rano zjeść przestygniętą.




Składniki:
  • 50g płatków owsianych
  • łyżka orzechów
  • jajko
  • jabłko
  • kilka łyżek mleka
  • łyżeczka cukru brązowego
  • pół łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy i przekładamy je do miseczki.
Zapiekamy je przez 25 minut w temperaturze 180C.
Smacznego:)

8 komentarzy :

  1. Uwielbiam owsianki z piekarnika i takie z jabłkiem i orzechami robię dosyć często, zazwyczaj na kolację ;) Twoja wygląda genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jejku ale byśmy chętnie zjadły taką owsiankę :) Ale nawet takiej pięknej formy nie mamy :P

    OdpowiedzUsuń
  3. a wiesz, ze nie jadłam z piekarnika

    OdpowiedzUsuń

Zobacz też:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka