czwartek, 11 lutego 2016

Owsianka z kakao i pomarańczą

Jeśli, tak jak ja, uwielbiacie pieczone śniadanka, to mam dla was wspaniały przepis na owsiankę z dodatkiem kakao i soku pomarańczowego. Według mnie jest to wspaniałe połączenie smaków, świetnie sprawdzające się nie tylko w śniadaniach, ale też deserach czy wypiekach.
Jeżeli nie przepadacie za płatkami owsianymi, to możecie zastąpić je innymi- żytnimi, pszennymi, jęczmiennymi itp.
Ciasto na owsiankę możecie przygotować wieczorem, a upiec rano.




Składniki:
  • 50g płatków owsianych
  • jajko
  • sok z jednej pomarańczy
  • łyżeczka kakao
  • łyżeczka brązowego cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką w pojemniku. Gotową mieszankę przekładamy do miseczki nadającej się do zapiekania w piekarniku. 
Płatki pieczemy przez 25-30 minut w temperaturze 180C.
Smacznego:)

7 komentarzy :

  1. Wygląda przepysznie, ale póki co nie mogę się przekonać do spróbowania pomarańczy w owsiance - jakoś sok mi do niej nie pasuje :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie spróbuj, bo sok jak najbardziej pasuje:)

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapiekana owsianka ^^ śni nam się po nocach :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapiekana owsianka jedno z moich ulubionych śniadań :D

    OdpowiedzUsuń

Zobacz też:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka