poniedziałek, 15 maja 2017

Krem grochowo-brokułowy

Dziś mam dla was przepis na aromatyczny krem przygotowany na rosole, z dodatkiem grochu, brokuła oraz selera i pietruszki. Taka kompozycja warzyw smakuje naprawdę świetnie, a dzięki grochowi zupka staje się naprawdę sycąca.
Do kremu doskonale pasują domowe grzanki smażone na maśle, ale równie dobrze sprawdzi się po prostu świeży, chrupiący chlebek lub bułka.




Składniki:

  • 650ml rosołu
  • 100g żółtego grochu łuskanego Cenos
  • 300g brokuła
  • pietruszka
  • nieduży kawałek selera

Pietruszkę i selera obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części.
Brokuła kroimy na małe cząstki i myjemy.
Do garnka wsypujemy groch. Dodajemy przygotowane warzywa i dolewamy rosół. Gotujemy przez 30-40 minut. Po tym czasie całość blendujemy, aż do otrzymania gładkiego kremu.
Podajemy gorący.
Smacznego:)

6 komentarzy :

  1. Wygląda na bardzo kremową :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tą zupę, jest kremowa, sycąca i pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! a i u nas dziś krem, opróżniamy zamrażalnik i zużywamy ostatnią paczuszkę zamrożonego bobu - będzie zielony krem :-) Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubimy tego typu zupy krem :) Koniecznie z czymś do pochrupania :D

    OdpowiedzUsuń

Zobacz też:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka