Do jajek faszerowanych tuńczykiem wspaniale pasuje chleb opieczony w tosterze i garść zielonego szczypiorku.
Składniki na 8 faszerowanych jajek:
- 6 jajek
- puszka tuńczyka w oleju
- łyżka jogurtu greckiego
- łyżka majonezu
- łyżeczka ostrej musztardy
- pieprz
Do żółtek dodajemy odsączonego tuńczyka, jogurt, majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku pieprzem i dokładnie mieszamy. Na białka ułożone na talerzu nakładamy nadzienie i posypujemy je szczypiorkiem.
Smacznego:)
No i czemu nie zrobiłam takich jajek na kolację?? A! bo jest dzień pizzy ;) ale jutro nadrobię zaległości.
OdpowiedzUsuńHmm, co za pyszności! :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłyśmy takich faszerowanych jajek :P Ciekawe jak smakują :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbujcie:)
Usuńnie pogardziłabym takim śniadaniem
OdpowiedzUsuń