środa, 8 lutego 2017

Jajka faszerowane tuńczykiem

Chociaż nie jestem wielbicielką faszerowanych jajek, ten przepis zdecydowanie przypadł mi do gustu. Wykonanie farszu jest wprost banalne i składniki są bardzo łatwo dostępne.
Do jajek faszerowanych tuńczykiem wspaniale pasuje chleb opieczony w tosterze i garść zielonego szczypiorku.



Składniki na 8 faszerowanych jajek:
  • 6 jajek
  • puszka tuńczyka w oleju
  • łyżka jogurtu greckiego
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • pieprz
Jajka gotujemy przez 7 minut. Studzimy je i obieramy. Kroimy na równe połówki. Żółtka wyjmujemy i wrzucamy do miseczki, a białka układamy na talerzy.
Do żółtek dodajemy odsączonego tuńczyka, jogurt, majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku pieprzem i dokładnie mieszamy. Na białka ułożone na talerzu nakładamy nadzienie i posypujemy je szczypiorkiem.
Smacznego:)

5 komentarzy :

  1. No i czemu nie zrobiłam takich jajek na kolację?? A! bo jest dzień pizzy ;) ale jutro nadrobię zaległości.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłyśmy takich faszerowanych jajek :P Ciekawe jak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie pogardziłabym takim śniadaniem

    OdpowiedzUsuń

Zobacz też:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka