Dzisiejszą owsiankę przygotowałam z dodatkiem sporej ilości wiórków kokosowych i mrożonych jagód. Oczywiście możecie je zastąpić takimi ze słoiczka, a w sezonie- świeżymi.
Jeśli macie ochotę na jeszcze inne kombinacje smaków, to koniecznie zajrzyjcie tutaj.
Składniki na trzy porcje:
- 150g płatków owsianych pełnoziarnistych
- 50g wiórków kokosowych
- 3 łyżeczki brązowego cukru
- 3 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 3 łyżki jagód
Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i cukier. Dodajemy jajka i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dosypujemy jagody i ponownie mieszamy.
Gotowe ciasto przekładamy do trzech miseczek. Owsianki pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190C.
Smacznego:)
Z jagodami uwielbiam :) Niestety tych owoców nie zamroziłam, ale do pieczonych owsianek lubię też dodawać maliny :)
OdpowiedzUsuńOj muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńFaktycznie super opcja! Ja jeszcze nigdy pieczonej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie jagód i wiórków kokosowych :)
OdpowiedzUsuńOwianki pieczone są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiałam przygotowywać taką owsiankę latem - właśnie wieczorem, a rano mogłam cieszyć się pysznym i odżywczym śniadankiem :) Połączenie jagód i kokosa tak zasmakowało mojej mamie, że piekłam jej takie owsianki do pracy :)
OdpowiedzUsuńTo wspaniale!:)
UsuńDo owsianki podchodzę trochę jak pies do jeża, ale może wersja pieczona by mi posmakowała:)
OdpowiedzUsuńPieczona smakuje zupełnie inaczej niż gotowana:D
UsuńOwies bardzo lubimy ale tymi jagodami to nas totalnie skusiłaś :)
OdpowiedzUsuń