Muffiny są miękkie i idealnie słodkie. Dobrze zachowują świeżość, ale dość szybko znikają ze stołu:).
składniki suche:
- 200g mąki pszennej typ 650
- 80g cukru
- łyżka cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 200g serka waniliowego homogenizowanego o temperaturze pokojowej
- 2 jaja
- 50g rozpuszczonego masła
- 200g truskawek
Truskawki odszypułkowujemy, myjemy i kroimy na małe kawałki.
W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre. Zawartość obu misek łączymy i krótko mieszamy. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny (ja używam silikonowych).
Muffiny pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
Smacznego:)
Cudny mają kolor, a truskawki na pewno pysznie wpasowały się w ciasto - muffinki wyglądają bardzo wiosennie i smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńPrezentują się obłędnie!
OdpowiedzUsuńWyglądają jak z mąką kukurydzianą, mają piękny żółty kolorek :)
OdpowiedzUsuńjakie pyszne! :)
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę super! Uwielbiam muffiny wszelkiej maści, a truskawkowe jestem pewna, że zaskoczą mnie pozytywnie jeszcze bardziej!
OdpowiedzUsuńIdealne! <3
OdpowiedzUsuńJakie puszyste :D
OdpowiedzUsuń