Krakersy najlepiej przygotować bezpośrednio przed podaniem, dlatego że po jakimś czasie, pod wpływem serka stają się miękkie i moim zdaniem nie są już tak smaczne.
Składniki na około 30 krakersów:
- 30 krakersów
- 100g wędzonego łososia
- 150g serka śmietankowego
- sól
- pieprz
- papryka ostra
Serek śmietankowy doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Krakersy smarujemy serkiem i nakładamy na niego nieduże kawałki wędzonego łososia.
Smacznego:)
To jest genialne połączenie :D Proste i bardzo smaczne! Miałyśmy okazje jest kiedyś podobną przystawkę na domówce i super smakowała w połączeniu ze świeżymi warzywami np. ogórkiem czy papryką :D
OdpowiedzUsuńFaktycznie, świeże warzywa pasowałyby tu idealnie:)
UsuńWarto zapamiętać przepis i fajnie podać znajomym przekąskę :)
OdpowiedzUsuńPyszna przekąska :D
OdpowiedzUsuń