piątek, 8 lipca 2016

Deser agrestowy z kruchymi ciasteczkami

Dziś przygotowałam coś słodkiego dla miłośników agrestu. Jest to nieskomplikowany, ale efektowny i smaczny deserek. Składa się on z kremu agrestowego, jogurtu greckiego, pokruszonych ciasteczek oraz agrestu w cukrze i płatków migdałów. Palce lizać!:)




Składniki na 2 porcje:
Agrest myjemy i kroimy na połówki. Na małej patelni rozpuszczamy cukier i dorzucamy do niego agrest. Podsmażamy go przez kilka minut, co jakiś czas miesząc. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Do pucharków nakładamy schłodzony krem agrestowy i jogurt naturalny. Następnie kładziemy pokruszone ciasteczka, agrest w cukrze i płatki migdałów. 
Deser podajemy od razu.
Smacznego:)

6 komentarzy :

  1. Ciekawy ten krem agrestowy, akurat mam sporo agrestu na krzaczkach, więc może zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie desery mogę wcinac cały czas :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały deserek, bardzo lubię smak agrestu :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Agrest na naszych krzaczkach już praktycznie nie istnieje (za każdym razem kiedy ktoś idzie do ogrodu kilka garści znika :P). Deser wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas na szczęście rośnie kilka odmian, dojrzewających w różnym czasie, więc na krzaczkach jest jeszcze trochę owoców:)

      Usuń

Zobacz też:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka