Kruszonkę i sos z powodzeniem można przygotować dzień lub dwa wcześniej, a przed podaniem tylko poskładać deser.
Składniki na 4 desery:
kruszonka:
- 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 50g masła
- 40g cukru
- 250g malin
- custard z polowy porcji
Składniki na kruszonkę szybko zagniatamy i wysypujemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 180C na 7 minut. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia.
Maliny myjemy i osuszamy na durszlaku.
Do szklanek nakładamy na przemian kruszonkę, maliny i sos. Podajemy od razu.
Smacznego:)
Malinki miłujemy wręcz i w tym roku miałyśmy też trochę tych żółtych :) Wydaje nam się, że są nieco bardziej kwaśne no ale wizualnie świetnie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńPytałyśmy się już kiedyś o sprzęt do fotografii ale kompletnie nie wiemy gdzie zapisałyśmy sobie to xD Możemy znów poprosić? Bo bardzo podoba nam się "czystość" Twoich zdjęć :)
Faktycznie, są troszkę kwaśniejsze i bardziej mięsiste. Mi bardzo smakują:)
UsuńŻaden problem;) Mam Sony α5000 i używam obiektywu 50mm z przysłoną 1,8.
http://www.sony.pl/electronics/aparaty-z-wymiennymi-obiektywami/ilce-5000-kit
http://www.sony.pl/electronics/aparaty-obiektywy/sel50f18
Ooo super, że to ten obiektyw, na którego się czaimy :D
UsuńDzięki jeszcze raz :)
Nie ma sprawy:)
UsuńŻółtych malin w tym roku nie jadłam, ale dzięki nim deser wygląda ciekawiej :)
OdpowiedzUsuńŻółtych malin w tym roku nie jadłam, ale dzięki nim deser wygląda ciekawiej :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie <3
OdpowiedzUsuńDesery w szklankach nie tylko świetnie smakują (no zazwtczaj;)), ale i wyśmienicie prezentują się.
OdpowiedzUsuńSuper przepis!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :-)
http://www.mecooks.com