Do przygotowania deseru potrzebujecie tylko soku owocowego i mąki ziemniaczanej.
Ja wybrałam domowy sok malinowy i zmieszałam go z wodą w stosunku 1:1, aby nie był zbyt słodki i z jednej szklanki płynu ugotowałam porcję kisielu.
Składniki na porcję:
- szklanka soku malinowego (u mnie pół szklanki domowego soku i pół szklanki wody, aby nie był zbyt słodki)
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
W garnuszku zagotowujemy 3/4 szklanki soku. Natomiast w jego pozostałej części rozpuszczamy mąkę i dolewamy ją do gotującego się soku. Energicznie mieszamy, aż do ponownego zagotowania kisielu.
Podajemy od razu lub po wystygnięciu.
Smacznego:)
Nigdy nie jadłam kisielu innego niż z proszku i ciągle mam plan jego przygotowania, ale w ogóle nie pamiętam :P Twój wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńMalinowy <3
OdpowiedzUsuńHmm, ale pychota :D
OdpowiedzUsuńMniam, mniam :) Szczególnie, że za smakiem malin już tęsknimy :D
OdpowiedzUsuńO malinowy:) Dawno nie jadłam kisielku
OdpowiedzUsuńPycha, uwielbiam domowy kisiel :D
OdpowiedzUsuńTakie to łatwe, a ja nigdy nie robiłam domowej wersji;)
OdpowiedzUsuń