Tym razem użyłam pieczywa z piekarni, ale oczywiście możecie zastąpić je domowym. Polecam wam chałkę i chleb orkiszowy.
Składniki na jedną porcję:
- 2-3 kromki chleba
- jajko
- łyżeczka brązowego cukru
- płaska łyżeczka cynamonu
- 1/3 szklanki mleka
Jajko ucieramy razem z cukrem i cynamonem. Dolewamy mleko i miksujemy tylko do połączenia składników.
W przygotowanej mieszance namaczamy nasz chleb, tak aby wchłonął trochę płynu.Chleb smażymy na rozgrzanej patelni, na maśle lub oleju kokosowym (ja użyłam rafinowanego, więc nie ma zapachu kokosa), z obu stron.
Smacznego:)
Muszę w końcu takie zrobić :D
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu takie zrobić :D
OdpowiedzUsuńjak ja dawno nie jadłam tostów... narobiłaś mi apetytu :)
OdpowiedzUsuńMM ciekawy przepis ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie https://www.facebook.com/ciastovelove/
Nie jadłam takich tostów, ale od dawna mnie kuszą:)
OdpowiedzUsuńNigdy takich tostów nie jadłyśmy :) Ale bardzo ciekawie musza smakować :)
OdpowiedzUsuń