Do upieczenia ciastek użyłam białego cukru, ale jeśli wolicie, możecie zastąpić go większą ilością brązowego (około 80-90 gramów).
Składniki na 20 sztuk:
- 150g masła
- 60g cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- jajko
- łyżeczka proszku do pieczenia
- czubata łyżeczka cynamonu
- 170g mąki pszennej pełnoziarnistej
Ciasto chłodzimy w lodówce przez co najmniej pół godziny,
Z ciasta formujemy ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy przez 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
Smacznego:)
Siedzisz nam chyba w móżdżkach xD Na takie ciacha mamy ochotę ale, że już mamy miesiąc przerwy od piekarnika to musiałyśmy sobie je kupić :P Na pewno Twoje są duuuuużo lepsze :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie - chrupiące i popękane z wierzchu :D
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo, bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuń