Dzisiaj jednak podzielę się z wami nieco podrasowanym przepisem. Biszkopciki zamiast mąki pszennej zawierają ryżową i ziemniaczaną. Według mnie smakują one niemalże jak oryginalne, ale znając ich skład, wyczuwam mąkę ryżową.
Biszkopciki te piekłam specjalnie do przygotowania pewnego deseru, który zaprezentuję wam jeszcze w tym tygodniu.
Składniki:
Składniki:
- 2 jajka
- 2 białka
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki cukru
- szczypta soli
Wszystkie białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do nich sól i cukier. Miksujemy dalej. Następnie wrzucamy żółtka i miksujemy tylko do połączenia składników. Na sam koniec wsypujemy przesiane mąki i całość mieszamy łyżką.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przekładamy ciasto za pomocą małej łyżeczki, formując okrągłe biszkopty.
Pieczemy je przez około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.
Smacznego:)
Smacznego:)
Ciekawe, nigdy takich nie jadłam a zapowiadają się pysznie!
OdpowiedzUsuńWyglądają na puchate i przepyszne ;) Ja też kiedyś jadłam biszkopty z mlekiem ;)
OdpowiedzUsuńBiszkopty z mlekiem to już chyba klasyk;)
Usuńtakich biszkoptów nie jadłam :) chyba pora takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na konkurs :)
a się właśnie zastanawiałyśmy co to za ciacha w poprzednim wpisie :P
OdpowiedzUsuńNa pewno przepis wypróbujemy w przyszłości :)
To wspaniale!;)
UsuńWyglądają fajnie i tak puchato! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne takich biszkoptów jeszcze nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńTaka mała liczba składników, a taki pyszny efekt! :)
OdpowiedzUsuńNie sądziłam, że na mące ryżowej mogą tak wspaniale wyjść! Bomba! Muszę je przygotować! :)
OdpowiedzUsuńA jednak;) Koniecznie ich spróbuj!
Usuń