Swoją porcyjkę podałam z serkiem wiejskim i bananem.
Składniki na 8 tostów:
- 2 jajka
- pół szklanki mleka
- bardzo dojrzały banan
- 8 kromek chleba*
Do miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i dodajemy obranego banana. Całość miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz np. olej kokosowy. Chlebek maczamy w przygotowanej mieszaninie. Smażymy po kilka minut z obu stron.
Smacznego:)
Chałka z taką otoczką z pewnością smakuje genialnie, a Twój chlebek wygląda super ;)
OdpowiedzUsuńRobię podobne - w wersji wegańskiej i z dodatkiem kakao.. uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńNo nie wiemy jak smakują tosty francuskie :( Ale wyglądają pyszniutko :)
OdpowiedzUsuńPora to nadrobić;)
UsuńPyszne! :-)
OdpowiedzUsuń