Granola pasuje nie tylko do owsianek czy kaszek, ale też do naleśników, placuszków, deserów lub lodów.
Składniki:
- szklanka płatków owsianych
- szklanka wiórków kokosowych
- pół szklanki słonecznika
- pół szklanki dyni łuskanej
- pół szklanki żurawiny
- 3 łyżki miodu
- 1/3 szklanki wody
- 1/3 szklanki oleju
Po tym czasie granolę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ją przez około 20 minut. Podczas pieczenia należy przemieszać ją chociaż dwa razy, aby równo się opiekła. Granola będzie gotowa, gdy podczas mieszanie będzie charakterystycznie szeleścić.
Gdy granola wystygnie przekładamy ja do szczelnie zamykanego słoika.
Smacznego:)
O mniam, ta granola musiała być wyjątkowo pyszna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wyjadać granolę ze słoika :D
OdpowiedzUsuńsamo zdrowie ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńA ja już tak dawno nie robiłam granoli i muszę to koniecznie zmienić.
Wow, jest idealna! Nie ma to jak domowa granola :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Super dodatek do śniadań i deserów, mniam! :D
OdpowiedzUsuńNa śniadanie idealna :D
OdpowiedzUsuńŚniadanie z taką granolą nie ma wad, absolutnie żadnych :D
OdpowiedzUsuń