Składniki:
- 150g płatków pełnoziarnistych (np. owsiane, pszenne, orkiszowe)
- 50g nasion dyni
- 50g siemienia lnianego
- 50g słonecznika łuskanego
- 100g orzechów włoskich
- 50g czekolady gorzkiej
- 50g czekolady białej
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki miodu
- 1/3 szklanki wody
- 1/4 szklanki oleju
W misce dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Wysypujemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Granolę pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170C z włączonym termoobiegiem.
Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy ją do całkowitego wystygnięcia, łamiemy na mniejsze kawałki i dopiero wtedy przekładamy do słoika.
Smacznego:)
Czekoladowa to zdecydowanie jedna z moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie smakuje z jogurtem i mlekiem ale my kochamy pałaszować taką na sucho :D
OdpowiedzUsuńPychotka :D
Racja, wyjadana prosto ze słoika ma najlepszy smak;D
UsuńWyjadana ze słoika i nie tylko to rewelacja. Czekoladowa granola to prawdziwa uczta przekąskowo - śniadaniowa!
OdpowiedzUsuńJa tak jak dziewczyny lubię wyjadać prosto ze słoika :D Pychota domowe zawsze są najlepsze :D
OdpowiedzUsuńMusiał być znakomita :D
OdpowiedzUsuńA ja za granolą zbytnio nie przepadam, chyba że ,,na sucho". :)
OdpowiedzUsuń